- olej arganowy Mokosh 12ml 20zł

W odróżnieniu od innych olei arganowych dostępnych na rynku, nasz 100% olej arganowy to produkt kosmetyczny, przebadany dermatologicznie, certyfikowany jako organiczny. Nasz sklep proponuje olej arganowy zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła farmaceutycznego, które chroni nasz drogocenny olej - dzięki czemu zachowuje on swoje odżywcze działanie. Olej arganowy Mokosh to najcenniejsza, deodoryzowana wersja oleju, co oznacza, że jest on pozbawiony nieprzyjemnego zapachu przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich składników odżywczych w swoim składzie.

Ten bogaty olej, składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego. Zawiera niezwykle dużą liczbę naturalnych przeciwutleniaczy, chroniących organizm przed wolnymi rodnikami, a także liczne zwązki o działaniu antyoksydacyjnym, regeneracyjnym i promieniochronnym, między innymi karotenoidy, polifenole, fitosterole, witaminę E. 

Działanie:

Nawilża, odżywia i spowalnia starzenie skóry

Poprawia elastyczność skóry

Uszczelnia barierę lipidową skóry

Wspomaga ochronę przed wolnymi rodnikami

Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu, poparzeniach, przy bliznach i rozstępach

Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie i AZS

Łagodzi podrażnienia

Wzmacnia włosy i paznokcie

Delikatnie pielęgnuje skórę dzieci

Zastosowanie:

Twarz i ciało: wmasuj olej w skórę okrężnymi ruchami.

Włosy: wmasuj olej w końcówki włosów i skórę głowy. Przykryj folią i owiń ręcznikiem, pozostaw na 10-20 min, następnie umyj głowę.

Peeling ciała: połącz olej arganowy z solą algową lub jodowo - bromową. Możesz dodać kilka kropli olejku eterycznego w celu nadania peelingowi zapachu i dodatkowych korzystnych właściwości charakterystycznych dla poszczególnych olejków eterycznych. Wykonaj peeling okrężnymi ruchami.

Kąpiel odmładzająca: wlej olej arganowy do ciepłej wody, dodaj kilka do kilkunastu kropli olejku eterycznego, który spowoduje dodatkowe działanie aromaterapeutyczne.

składniki: Olejek arganowy*

*Certyfikowany surowiec organiczny

 

- olej jojoba Mokosh 12ml 20zł

W odróżnieniu od innych olei jojoba dostępnych na rynku, nasz 100% olej jojoba to produkt kosmetyczny i został wytworzony z certyfikowanego surowca organicznego. Przeszedł badania mikrobiologiczne i dermatologiczne. Pakowany jest w ciemne szkło farmaceutyczne, które chroni nasz drogocenny olej. 

Olej jojoba należy do grupy płynnych wosków. Zawiera fitosterole, dużo witaminy A (wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry), witaminę E (przyspiesza regenerację skóry i spowalnia jej starzenie się), witaminę F (działa immunostymulująco na skórę) oraz skwalen (działa przeciwzapalnie i przeciwwolnorodnikowo). Płynne estry woskowe jojoby budową są zbliżone do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe. Olej ten łatwo wchłania się przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co zapobiega wysuszeniu skóry. Stosowany jest do wszystkich typów skóry – nawet trądzikowych.

Działanie:                      

Nawilża, natłuszcza i zmiękcza suchą skórę

Ujędrnia skórę

Działa antyoksydacyjnie

Odżywia i regeneruje skórę

Łagodzi stany zapalne

Skutecznie pielęgnuje skórę przy łuszczycy, egzemie, łupieżu i AZS

Nabłyszcza i regeneruje końcówki włosów, odżywia paznokcie

Delikatnie pielęgnuje skórę dzieci

Zastosowanie:

Twarz i ciało: wmasuj olej w skórę okrężnymi ruchami.

Włosy: wmasuj olej w końcówki włosów i skórę głowy. Przykryj folią i owiń ręcznikiem, pozostaw na 10-20 min, następnie umyj głowę.

Peeling ciała: połącz olej jojoba z solą algową lub jodowo - bromową. Możesz dodać kilka kropli olejku eterycznego w celu nadania peelingowi zapachu i dodatkowych korzystnych właściwości charakterystycznych dla poszczególnych olejków eterycznych. Wykonaj peeling okrężnymi ruchami.

Kąpiel odmładzająca: wlej olej jojoba do ciepłej wody, dodaj kilka do kilkunastu kropli olejku eterycznego, który spowoduje dodatkowe działanie aromaterapeutyczne.

składniki: Olej jojoba*
 

*Certyfikowany surowiec organiczny

Uwaga: Olej jojoba ze względu na właściwości fizykochemiczne, krystalizuje się poniżej temperatury 10 st. C. Proces jest naturalny i odwracalny. 

 

- olej kokosowy kosmetyczny Mokosh 30ml 20zł

100% Olej kokosowy bio jest olejem kosmetycznym, został przebadany mikrobiologicznie i dermatologicznie.  Tłoczony metodą „na zimno” zachowuje swój  wyjątkowy skład.  Bogaty w witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, wapń, potas, magnez, cynk, fosfor i żelazo. Ze względu na swój skład jest niezwykle cennym kosmetykiem do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów, dłoni i paznokci oraz skóry skłonnej do podrażnień. Zawartość naturalnych przeciwutleniaczy sprawia, że chroni on skórę przed wolnymi rodnikami, a tym samym przed przedwczesnym starzeniem. Olej kokosowy Mokosh jest zrobiony z certyfikowanego surowca  organicznego. 

Działanie:

Nawilża, odżywia i regeneruje skórę

Chroni delikatną skórę wokół oczu

Działa antyoksydacyjnie

Łagodzi podrażnienia i suchość skóry

Skutecznie zastępuje krem do golenia i balsam po goleniu

Pielęgnuje skórę przy AZS, egzemie i łuszczycy

Odżywia i regeneruje włosy

Opóźnia powstawanie zmarszczek

Olej jest kosmetykiem wegańskim.

składniki: Olej kokosowy*

*Certyfikowany surowiec organiczny

Uwaga: olej zmienia konsystencją ze stałej na płynną przy temperaturze +25°C. Latem dobrym pomysłem jest trzymanie oleju w lodówce. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now